Wat doet een aankoopmakelaar?

Een makelaar mag alleen de afzonderlijke belangen van de koper OF de verkoper behartigen. Nooit van beide partijen tegelijk. Ook al is de verkopend makelaar tijdens uw bezichtiging nog zo vriendelijk en behulpzaam, hij heeft de opdracht om de woning zo duur mogelijk te verkopen. Een makelaar die uw belangen als koper behartigt is een aankoopmakelaar. Hij zorgt er juist voor dat u zo weinig mogelijk betaalt, tegen de meest gunstige voorwaarden. Uw belang als koper staat haaks op het belang van de verkoper!

 

Uw belang is ons belang


Onze unieke Aankoop-Prestatie-Module is ontwikkeld om uw belangen optimaal te behartigen. Wanneer wij voor u de woning aankopen rekenen we een basisbedrag van € 1.450,-  vermeerderd met 10 % (excl. btw), over het verschil tussen de vraagprijs en de daadwerkelijke koopsom. Met deze unieke formule bent u er zeker van dat wij alles in het werk stellen het maximale uit de prijsonderhandeling te halen.
  

Bel of mail Stefan Vrijdag:
0485-572090
info@vrijdag-debekker.nl


Aankoopadvies en hypotheekadvies in 1 afspraak


U hebt een woning op het oog en een bepaald budget beschikbaar. U bent benieuwd welke hypotheekvorm en welke maandlasten het beste bij u passen. Ook vraagt u zich af hoe u de aankoop van de beoogde woning het beste kunt aanpakken... Een vrijblijvend intakegesprek met hypotheekadviseur Gert-Jan de Bekker en aankoopmakelaar Stefan Vrijdag zal u direct duidelijkheid verschaffen. Na dit gesprek kunt u een weloverwogen beslissing nemen of u Vrijdag & De Bekker Aankoopmakelaardij en/of onze Hypotheekwinkel wilt inschakelen om u te laten begeleiden bij de aankoop van uw droomwoning.

De voordelen van onafhankelijk advies: Informatie over hypotheekadvies
 


Aankoopstappenplan


We willen u niet ongerust maken, maar bij het zoeken naar en het aankopen van een woning kunt u in een lang, soms ingewikkeld traject terecht komen. Hierbij is gedegen kennis en ervaring op veel verschillende terreinen belangrijk. Vrijdag & De Bekker makelaardij en hypotheekwinkel is er om u hierin optimaal te begeleiden en adviseren. Wij bieden u een uitgebreid "Aankoopstappenplan". Dit stappenplan geeft duidelijk aan waar u tijdens het kopen van een huis allemaal mee te maken krijgt. U bepaalt zelf van welke diensten u gebruik wilt maken.


Stap 1  Woonwensen in kaart

Het is belangrijk dat u, voordat het zoeken begint, al een realistisch beeld hebt van uw woonwensen en de mogelijkheden op de woningmarkt. We brengen in een persoonlijk kennismakingsgesprek uw woonwensen in kaart:
 • In welke buurt, stad of regio zoekt u?
 • Wat voor een soort woning zoekt u?
 • Wat zijn uw financiële mogelijkheden; wat wilt en kunt u besteden? 
Onze hypotheekwinkel kan desgewenst een persoonlijke hypotheekadvies maken. Tevens zullen we de hypotheekaanvraag en afwikkeling van de gekozen financiering van A tot Z voor u regelen.


Stap 2  Zoektocht

We hebben uw woonwensen geanalyseerd en gaan actief op zoek naar uw droomhuis. Dit doen we onder andere door beoordeling van het woningaanbod:
 • Op de Funda website
 • Bij collega NVM-makelaars
 • Bij de overige makelaars
 • Via het NVM-uitwisselingssysteem
 • Via andere mogelijke kanalen


Stap 3  Bezichtiging

Zodra er een geschikte woning wordt aangeboden, attenderen wij u daarop. Nadat we één of meerdere woningen hebben gevonden welke aan uw woonwensen voldoen, gaan we gezamenlijk de woning(en) bezichtigen. Aandachtspunten zijn daarbij o.a.:
 • De constructieve en bouwkundige staat van de woning (zoals de fundering, de muren, de vloeren, het dak en de kozijnen) en van de eventuele carport, garage, schuren, aan- of uitbouw.
 • Het installatiewerk (meterkast) en de bedrading
 • Het schilderwerk zowel intern als extern
 • Welke isolatiematerialen zijn toegepast
 • Staat van de badkamer, keuken en inbouwapparatuur
 • Technische installaties 
 • Afwerkingsniveau van de woning
 • De (toekomstige) courantheid
 • De reële waarde van de woning

We maken een taxatie van de woning. We "rechercheren" de woning op (juridische) gegevens zoals het eigendomsbewijs, kadastraal onderzoek, bestemmingsplannen en eventuele toekomstige (planologische) ontwikkelingen. Zijn er garanties en/of subsidies die overgedragen (moeten) worden? Tevens kunnen wij de woning bouwkundig laten keuren door een onafhankelijk bouwtechnisch bureau.


Stap 4  Onderhandeling

Vrijdag & De Bekker heeft veel ervaring in het voeren van de onderhandelingen. Onze expertise komt u bij deze stap van het kooptraject zeker van pas, waarbij het er om gaat dat het huis voor een zo laag mogelijke prijs aangekocht wordt. Door o.a. gebruik te maken van het NVM-uitwisselingssysteem en ons uitgebreide archief, hebben we veel vergelijkbare woningen, zodat wij u op basis van feiten en referenties een gefundeerd advies over de prijs kunnen geven. Tevens bespreken we de aanvaarding, roerende zaken en onderhandelingstactiek goed met u door. De onderhandelingen met de verkoper voeren wij namens u. Ook zullen wij bepaalde voorwaarden met u bespreken zoals bijvoorbeeld de ontbindende voorwaarde voor de financiering.


Stap 5  Koopcontract, financiële en juridische afwikkeling

Vrijdag & De Bekker kent alle details rond het opstellen van de koopovereenkomst en de overdracht van het huis. We brengen advies uit op het gebied van ontbindende voorwaarden in de overeenkomst. We controleren de koopakte, daarna zullen wij deze met u doornemen zodat u de gelegenheid heeft voor het stellen van vragen en/of opmerkingen. Nadat we de stukken van de notaris in concept hebben ontvangen zullen we deze beoordelen. We controleren onder andere de akte van levering en eindafrekening. We nemen de concept notariële akte met u door. 

Op de dag van het transport bekijken we, vóórdat we naar de notaris gaan, de woning om te beoordelen of alles wordt opgeleverd conform de gemaakte afspraken. Nadat de woning grondig geïnspecteerd is, gaan we naar de notaris voor de definitieve overdracht. Daar worden de stukken nogmaals doorgenomen en door partijen ondertekend. Na ondertekening ontvangt u de sleutels en bent u de trotse eigenaar van uw nieuwe woning.